Referenser

Jonas Örn

”Kombinationen av motiverande gruppträning med tävlingsinslag och möjligheten till individuell nivåanpassning gör vårt gruppass unikt! Det bästa från två världar möts. Att det, oftast, är utomhus gör inte saken sämre.
För den som vill bli allroundtränad: explosiv, uthållig, spänstig och balanserad i kroppen är det perfekt!” // Jonas, Nordea Markets PT-grupp.
inlagd 4/4 2012

Jonas Ödman

”Jag började träna med Magnus i september 2010. Jag reser mycket i jobbet och jag satt på ett hotellrum i Spanien en kväll och surfade efter personliga tränare som erbjöd utomhusträning. Jag ville prova något nytt och tycker att det är mycket skönare att träna utomhus än inne på ett gym. Jag hittade Magnus hemsida och ett par dagar senare satt Magnus och jag i solen på Stadions tomma läktare och gick igenom vilka mål jag hade med min träning. Jag sa att jag ville bli starkare så att jag enklare skulle orka lyfta min snabbt växande son och att jag ville förbättra min kondition. Jag var inte intresserad av kostråd eller viktnedgång.

Sedan dess har vi tränat ungefär två gånger i veckan förutom de veckor jag är utomlands i jobbet. Det har blivit mycket boxning, bålövningar och löpintervaller och mycket mycket annat. Under varje pass lägger Magnus in någon helt ny övning och jag vet aldrig vad som väntar. Det är väldigt roligt. Vi håller till i Lill-Jansskogen och tränar i ur och skur. Vi har oftast tur med vädret men har tränat i både regn och snöfall, och temperaturer ända ner till minus 15. Jag har burit Magnus som en hösäck på mina axlar, vi har hoppat omkring på ett ben och försökt tackla omkull varandra och vi har sprungit kapp uppför branta backar.

Resultatet är långt över förväntan. Jag har blivit mycket starkare och har som bonus gått ner i vikt från 98-99 kg till 92 kg. Jag har lärt mig en massa bra övningar som jag kan göra själv på ett hotellrum och jag mår mycket bättre.”

Det är alltid lika roligt att träna Jonas, som kommer till varje träningspass spänd av förväntan. Som alltid är lika positiv och gör sitt bästa i varje övning. Vi har försökt att variera träningen och har tränat oberoende av vädret. Oavsett vilka utmanande övningar som jag utsatt Jonas för, har han gladeligen tagit sig igenom dessa och ideligen förbättrat sig.

Kommentar
Vi har nått stora förbättringar i både styrka, kondition och flexibilitet, och nu siktar vi vidare mot nya mål! /Magnus

Monica 45år

Jag heter Monica, är 45 år och har försökt att gå ner i vikt under drygt ett år. Jag tränade 3 ggr/vecka men eftersom jag inte åt rätt lyckades jag inte gå ner i vikt. Satt en dag och googlade på personliga tränare och hittade då Magnus hemsida.

Efter att ha fått både träningsråd och kostråd så har det nu äntligen vänt. Skönt att ha någon att vända sig till med frågor och funderingar samt att någon sporrar en att kämpa vidare.

Har på ca 2 månader gått ner 5 kg i vikt samt minskat mina mått med ca 9 cm. Bra för självkänslan att det äntligen fungerar. Jag har verkligen fått en sporre att köra vidare. Har också blivit tvungen att köpa ett skärp till byxorna eftersom de nu börjar bli alldeles för stora.

Bra med en personlig tränare som kan lämna information on-line. Jag är bosatt i skärgården och det är då inte lätt att ta sig till en träningshall, utan att få ett träningsprogram som jag kan göra hemma har betytt mycket.

Louise Lizell

Jag har tränat en gång i veckan med Magnus sedan november 09. Att ta hjälp av Magnus med träningen är den bästa investeringen i mig själv jag gjort.

Jag har alltid varit något av en periodare när det gäller träning och alltid haft ambitionen att träna men aldrig fått till någon riktig långsiktighet. Det känner jag att jag har uppnått nu och träningen har blivit ett behov.

Tre saker som jag gillar med träningen:

– Personlig träning betyder verkligen personlig träning. Jag tycker Magnus är suverän på att lägga upp träningen utifrån just mina förutsättningar, vad som motiverar just mig och utifrån de delmål jag sätter upp.

– Variation. Träning med Magnus blir aldrig tråkigt. Han hittar ständigt på nya övningar och variationer i träningen.

Och den kanske viktigaste:

– Inspiration. I takt med att träningen givit resultat så har Magnus pushat mig att våga testa mina gränser mer och sätta högre (tidigare helt otänkbara) mål . Att sätta upp mål har varit jätteviktigt för att hålla uppe kontinuiteten i träningen. Jag genomförde t ex de olika momenten i Tjejklassikern förra året och Magnus hjälpte mig att lägga upp träningen så att jag skulle vara väl förberedd för de olika momenten. När jag nu har uppnått de målen så har vi höjt ribban för att hitta nya tuffare utmaningar. Nästa utmaning blir Vätternrundan, något fullkomligt otänkbart för en tid sedan.

I takt med att jag har blivit starkare har också träningen blivit roligare och roligare. Träningen har blivit ett behov och något jag inte kan vara utan.

Monica Lindström

Hej,

Jag heter Monica Lindström.

Det var en slump som gjorde att jag började träna stadigvarande med Magnus för snart ett år sedan. Jag skulle vara med på ett cirkelträningspass ute som vanligt under ledning av Magnus och Sjövillan Motion och det visade sig att jag var den enda som dök upp. Magnus frågade då om vi skulle köra själva och jag tyckte det var självklart. Det jag sedan berättade för mina vänner var följande NÅGOT överdrivna historia:

Magnus körde övningar med bollar, hantlar, upphopp, intervallträning, armhävningar, sittups, dips, chins, hopprep och allt han kunde komma på i en rasande fart. Vaddå vila? Inte var han med själv, som han brukade, utan stod och blåste i sin visselpipa medan jag jobbade och svetten rann. När jag trodde vi skulle avsluta passet med att jogga ner tog han med mig på en löptur runt halva Stockholm inklusive backträning upp och ner i Hammarbybacken. (Ok, han blåste inte i visselpipan, inte den gången…..:) När jag kom hem från passet var jag helt slut men tyckte att det var det bästa jag någonsin gjort träningsmässigt och för att Magnus hade lagt det på en nivå som han visste att jag skulle klara av, även om jag själv inte fattade det. Jag frågade därför Magnus om han kunde träna mig. På det sättet blev han min egen PT som jag kallar honom på jobbet! Jag har inte ångrat mig en sekund och har nu bokat honom igen för minst ett år framåt. Fredagsträningen med Magnus missar jag aldrig!

Vi tränar nu en gång i veckan ute men jag har även bokat Magnus efteråt för massage som han också är jätteduktig på. Våra PT-pass blir aldrig likadana, för att Magnus är duktig på att planera så att det alltid känns nytt. Vi har även varvat uteträningen med längdskidåkning, utförsåkning men även kanoting. När jag under en tid varit skadad, har han tagit hänsyn till detta men ändå sett till att jag varken tappar kondition eller styrka. Ett riktigt stort plus till honom var när jag blev tvungen att diskutera en gammal förlossningsskada som påverkade min träning negativt. Jag grämde mig länge över att behöva ta upp detta med en kille, och det kändes genant. Det hade jag inte behövt att oroa mig för alls, utan för Magnus var det självklart att diskutera saker som påverkade träningen och han gjorde det på ett väldigt bra sätt. Tack vare våra diskussioner såg jag till att få en operation och nu funkar träningen till 100! Magnus har stort tålamod och humor som gör att man kan alltid skoja med honom (han har fortfarande inte kommit på vem som lägger papper i hans skor……:)

Tidigare hade jag problem med viktnedgång men har efter kostgenomgång med Magnus nu gått upp ca 6 kg. Mina vänner säger att jag ser friskare ut nu och att jag har mer muskler, vilket jag ser på armar, ben och rygg. Så här såg jag inte ut när jag tränade med Magnus första gången! Hans positiva inställning smittar av sig och numera tror jag att jag klarar ALLT, med rätt träning. Nu vill jag klara minst 5 chins! Min sjuttonåriga dotter har nu också börjat träna för Magnus och tycker det är så kul. Vi båda rekommenderar honom för att vi tycker att han är den bästa och mest positiva tränare som vi någonsin tränat för! Vet jag att Magnus håller ett pass på Sjövillan så är jag den första att anmäla mig!

Tobias Swärdh

Jag har nu kört ditt träningsprogram sedan i juni månad 2008. Kanske något förlänge
men så är fallet. Har tränat enligt programet 3 ggr/vecka och inte missat en träning om jag får skryta lite 🙂

Träningen har gått bra ligger på drygt 100 kg i vikt nu!
Vikten kunde nog gått ner ytterligare vid mindre portioner, nyttigare mat etc men drygt 11 kg på 4 månader är ok för mig. Iallafall när jag vet att vikten fortsätter neråt…Målet med mitt nya program som jag precis fått via e-mail, kommer att vara 90 kg!
bild kommer inom kort…

Magnus kommentar: Tobias har tränat via min online funktion på hemsidan och dessutom fått kostrådgivning via e-mail. Nu i hans andra program har han också fått ta del av helt nya egenhändigt tagna bilder ifrån de gym där jag arbetar till vardags, med text som jag använder till de jag tränar personligen.
Tobias tog också chansen att ställa frågor, komma med kommentarer under träningsperioden, och det hoppas jag han fortsätter med även denna gång. Endast med att få svar på det man undrar över, kan man bli bättre och lära sig mer om träning och hälsa.

Sofia Jargell

När jag besöker Stockholm är några pass med Magnus ett måste. Under mina 49 år har jag provat på många olika träningsformer – ballett, jazzgymnastik, power yoga, klassisk yoga, simning, gymnastik, styrketräning, rollerblades osv…

Aldrig har jag haft så kul eller jobbat så hårt som under dessa pass. Magnus fick mig att springa och träna kondition som jag inte gjort på flera år, och som jag alltid avskytt. Men till countrymusik gick det bra. Har dessutom fått hjälp med att träna och utföra vissa rörelser på ett korrekt sätt. Nu kan jag böja knäna utan att det gör ont.

Märkte redan efter några gånger att jag både blivit starkare och fått bättre kondition. Magnus har fått mig att orka göra det där lilla extra, som jag aldrig skulle gjort om jag tränade själv. Vill lägga till att jag varken är smal eller särskilt vältränad.

Magnus är verkligen engagerad i det han gör och visar att han bryr sig, tex när han lägger upp passen så det blir lite variation på det hela. Vill Du inte gå själv så gör som jag, träna med en kompis.

Snart besöker jag Stockholm igen. Några pass inbokade med Magnus är då ett måste.”

Sofia Jargell
Helsingborg

Sandra Gomez

Mitt namn är Sandra Gomez

Jag började träna med Magnus januari 08
Tränar nu 2ggr i veckan bla på lördagar kl 07:00 trodde aldrig att jag skulle kunna motivera mig till att gå upp så tidigt och träna, framför allt på en lördag morgon!!

Första gången jag träffade Magnus räknade jag upp ett antal saker som jag tyckte var dötrist med träning bla springa och jobba med hantlar!!
Idag har jag ändrat uppfattning helt och mår jätte bra av att springa och även träna med hantlar… med lite grimaser och ett leende på läpparna klarar jag av allt numera!
Och tycker förstås att det är riktigt kul!

Magnus är en fantastiskt trevlig och bra tränare rekomenderar honom varmt!!
Idag känner jag mig mycket piggare och fräschare i kroppen.
Går med ett smile mot gymmet varje gång det är dags!

Jag tränar även tillsammans med honom när han leder boxningspassen i Sjövillan Motion, Riktigt roliga pass! Man är helt slut i kroppen och känner sig riktigt taggad när man går därifrån!

Mvh Sandra Gomez

Inga-Lill Hellberg

Mitt namn är Inga-Lill Hellberg och jag började träna i april 2008.

Jag fick diagnosen Frozen Shoulders i oktober 2001, kunde då inte röra min högra arm och var helt slut i nacken. Jag fick cortison, (hjälpte för tillfället) sjukgymnastik, vattengymnastik, akupunktur, massage, etc. Den sista sjukgymnasten som jag träffade sade till mig att de inte kunde hjälpa mig mera. Sedan dess har det varit ständig värk och jag har varit mycket orörlig.

Sedan öppnar Flex Sports Club i Farsta och där träffar jag min räddande ängel Magnus Pilegård som arbetar som Personlig Tränare där.
Det bästa jag gjort var att anlita Magnus som min PT. Han har lotsat mig igenom lätta och svåra övningar med ett stort tålamod och en stor kunskap, som jag aldrig har fått förut under min sjukdom. Varje gång har det varit något nytt och stimulerande trodde inte att det fanns så många BRA rörelser och i mitt fall har t.o.m. magen fått sin beskärda del av alla övningar.

Vi har även tränat ute nu när det är sommar, ett härligt inslag i träningen, och för mig har det enbart varit positivt, för att Magnus har tagit det svåra i etapper så att kroppen får vänja sig. Nu när det är juni månad är jag faktiskt en ny Kvinna; glad, rörlig och värken har kommit av sig.

Jag vill därmed varmt rekommendera denna träningsform med en P.T. Magnus som skräddarsyr ett program som passar för just Dig. Även om Du är 60+ är det aldrig för sent att börja träna 🙂

Inga-Lill Hellberg 62år

Kommentar:
Inga-Lill kan nu nudda händerna bakom ryggen, vid första träningspasset skilde det hela 22cm mellan fingertopparna! Hon kan också göra övningar som jag aldrig trodde var möjligt, till och med armhävningar och knäböj. Inga-lill kommer alltid laddad till varje pass, hon tränar hårt och får lön för mödan – och mår bättre i kroppen. Men hon sprider så mycket glädje att hon helt klart inspirerat mig också /Magnus

2008-10-06 efter en tids balansträning klarade Inga lill för första gången att stå på knä på en pilatesboll och hålla balansen. rekordnotering är nu 2min för Inga Lill!
Bra jobbat fru Hellberg!
/Magnus

Jennifer Guiola

PT kund vann VM-guld i kampsport!

Under hösten 2007 hade jag fördelen att träna Jennifer Guiola, en av Sveriges bästa i brasiliansk juitsu.

Vi tränade tillsammans under tio veckor inför världsmästerskapen i Submission Wrestling i Kalifornien, USA. Träningen utfördes i Hilti BTJs lokaler med fria vikter, motionscykel samt utomhus.

Inledningsvis visade det sig att hon var i behov av att förbättra sin kondition, rörlighet och öka maxstyrkan inför mötet med världseliten.

Efter en hård träningsperiod gick Jennifer obesegrad genom turneringen, och blev korad till världsmästare.

Grattis Jennifer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *