Träningstips v1

V1 Basic 

3varv 2ggr denna vecka med:
1. Dubbelknäböj

2. Höftlyft med ett ben

3. Negativa chins

4. Statiska bendrag

5. Axelpress, negativa med en hand

6. Rygglyft med handrotation
Inled gärna med uppvärmning från föregående video
Knäböjen kan utföras med eller utan vikt. Fokusera på att ha bra anspänning i bålen i vändlägena. Fokus är att bli starkare längst ned i rörelsen. 

Höftlyft kan ni göra med bägge fötterna i marken för enklare svårighetsgrad, eller med ett ben. För vissa är det enklare att få kontakt med baksidan av låren med det övre benet böjt. 

Negativa chins handlar om att kunna bromsa ned. Denna övning kan med fördel användas med handflatorna mot er inledningsvis. När du klarar att sänka dig långsamt, byt till att greppa stången med handflatorna bort ifrån dig. Det går absolut att göra den övning med fötterna i marken som lätt stöd. 

Bendrag. Dra fram benet så långt du kan. Försök samtidigt dra ihop dig så pass med överkroppen att du strävar efter att nudda pannan mot knät. Håll så länge du orkar. Övningen kan göras mot ett stöd, exempelvis en bänk eller dylikt alternativt på underarmarna i plankposition. 

Negativa enarmsaxelpressar är en grym övning för stabilitet i både axel o bål. Passar bäst på utegymmet där stången är fixerad. 

Rygglyft där du strävar efter att vinkla händerna o förs ihop dem för att få bra kontakt med skuldrorna och övre delen av ryggen samtidigt som du tränar ländryggen. 

#pilegårdträning 

#ptutegym #ptutomhus #ptgrupp

Leave a Comment